
Sosyal paylaşım sitesi Twitter’a olan ilgi Türkiye’de her geçen gün artıyor. Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, Türkiye’de günde 8 milyon, saniyede ise 92 tweet atıldığını söyledi.
Çakmakçı, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 2011 yılında 7.2 milyon olan twitter kullanıcının 2012 yılında 9.6 milyona ulaştığını belirterek, artışın yüzde 33 olduğunu ifade etti.
EN POPÜLER GÜN ÇARŞAMBA
Twitter’ı yüzde 53’lük oranla kadınların kullandığını dile getiren Çakmakçı, “Türkiye’de günde 8 milyon, saniyede ise 92 tweet atılıyor” dedi. Çakmakçı, “En çok ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin yayınlandığı gün tweet atılıyor. Gün olarak da popüler gün Çarşamba. Yine bir araştırmaya göre, Türkiye’deki twitter kullanıcılarının en fazla tweet attığı anlardan biri, Muhteşem Yüzyıl’da Pargalı’nın öldürülme sahnesinin yayınlandığı gün oldu” dedi.
EN ÇOK TAKİPÇİ CEM YILMAZ’DA
Türkiye’de twitter’da en çok takipçisi olan ismin en son not aldıkları sıradaki rakamlara göre, 4.010.147 takipçi ile komedyen Cem Yılmaz olduğunu dile getiren Çakmakçı, ikinci sırada ise 3.099.633 takipçi ile Abdullah Gül’ün olduğunu, bu rakamların da her an değiştiğini belirtti. Çakmakçı, twitter’da en çok takipçisi olan kullanıcıları da şu şekilde sıraladı:
’Demet Akalın, Ata Demirer, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray SK, Okan Bayülgen, Gülben Ergen.’
SOSYALLEŞMEK İÇİN BİLGİSAYAR KULLANILIYOR
Nüfusun yüzde 40.6’sının da facebook kullandığını, internete girenlerin yüzde 89.2’sinin facabook hesabının olduğunu ifade eden Çakmakçı, şöyle konuştu:
“Kullanıcıların yüzde 34’ü 18-24 yaş, yüzde 28’i 25-34 yaş ve yüzde 12’si de 35 ile 44 yaş aralığı arasında. Türkiye’de 31 milyon kullanıcı var. Bu rakam Türkiye’nin dünyada 6. sırada olduğunu gösteriyor. Kayseri’de de facebook kullanıcı sayısı 301 bin 280 olarak ortaya çıkmış durumda.”
Düzenli olarak internet erişimi bulunma durumu araştırmasında da yüzde 57.3’ün mobil cihazlarla, yüzde 74.8’in de bilgisayar üzerinden internete girdiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Çakmakçı, “Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 84’nün sosyalleşme, yüzde 66, 8’inin eğlence ve yüzde 65.3’ün de bilgi ve haber amacıyla bilgisayar kullandığını belirtiyor” dedi.

Bir masal var yaşar, uzaklarda
Bu ömür yetmez ona kavuşmaya
