08-04-2016, 09:48 AM
Mobil cihazların gelişmesiyle birlikte bu cihazları kullanan kişilerin sayısı da yükseldi ve buna bağlı olarak uygulamaların/oyunların sayısı da arttı. Şu an 1 milyona yakın mobil Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. var ve bu oyunların bazıları bağımlılık yapan, oyuncular arasında rekabet ortamı yaratan oyunlar.
Slice Intelligence, mobil oyunların yarattığı rekabet ortamında ne kadar çok para harcandığını ortaya çıkartabilmek için kapsamlı bir araştırma yapmış. Araştırmaya dahil edilen kişilerin hepsi, oyunlara düzenli olarak harcama yapan ve en az bir tane oyunu sürekli olarak oynayan oyuncular.
Araştırma, yukarıdaki tabloda gördüğünüz sonuçları gün yüzüne çıkartmış. Bir zamanlar Kate Upton'ın reklamlarında oynadığı Game of War, en çok harcama yapılan oyunların başında yer alıyor. Yaklaşık 550 dolar harcanan oyunun arkasından Summoners War geliyor. Game of War'a yapılan harcamanın, ikinci sırada bulunan Summoners War'dan 2 kat daha fazla olduğunu görüyoruz. Yani Kate Upton reklamlarının işe yaradığını söyleyebiliriz.
Slice Intelligence tarafından açıklanan verilere göre mobil oyunlara yapılan harcamaların %90'ı, düzenli olarak harcama yapan kişilerin sadece %10'u tarafından yapılıyor. Yani bu oranlara göre oyunlara yüzlerce dolar harcayan küçük bir kesmin olduğunu söyleyebiliriz. Bu verileri konsol ve bilgisayar oyuncularıyla karşılaştırdığımızda mobil oyun sektörünün de bu sektörlere benzediğini, hatta bu sektörleri geride bıraktığını görüyoruz. Konsol/PC oyunlarına harcama yapan kişilerin %28'i, bu sektörde yapılan harcamaların %90'ından sorumlu.
Mobil oyunlara harcama yapan ortalama bir kişi, bir sene içerisinde 86.50 dolar harcıyor. Bu miktar hem konsola, hem de bilgisayar oyunlarına harcama yapan birisi için 91.58 dolar civarında. Yani mobil oyun oyuncularının diğer oyunculara göre çok daha fazla harcama yaptığını söyleyebiliriz.
Açıklanan bir diğer veriye göre de oyunlara düzenli olarak ödeme yapan kişilerin %43'ü sadece mobil oyunlara harcama yapıyor. Sadece bilgisayar ve konsol oyunlarına harcama yapan kişilerin oranı %37.8, her türlü oyun platformuna harcama yapan kişilerin oranı ise %19.2 civarlarında.
Bu veriler sayesinde kısa süre içerisinde mobil oyun sektörünün ne kadar geliştiğini ve güçlendiğini anlamak mümkün. Bana sorarsanız Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. hiçbir zaman bilgisayar ve konsol oyunlarının yerini tutamayacaktır ancak zaman geçtikçe hızlanan gündelik yaşam, insanların mobil oyunlara yönlenmesini ve bilgisayar, konsol gibi gerçek oyun cihazlarından uzaklaşmasına neden oluyor.
webtekno.com
Bir masal var yaşar, uzaklarda
Bu ömür yetmez ona kavuşmaya