11-10-2013, 09:32 AM

HTSPOR / Ahmet Selim KUL
Fenerbahçe’de kongre için bir aydan az bir süre kaldı. Kulisler farklı farklı iddialarla hareketlenmeye başladı. Fakat herkesin aklında tek bir soru var... 1998 yılından beri Fenerbahçe Başkanlığı yapan Aziz Yıldırımaday olacakmı olmayacakmı? Bu konuda cevap en yetkili ağızdan geldi. Başkan Aziz Yıldırım, sıkça sorulan bu soru üzerine “Kararımı 1 Kasım gecesi vereceğim” dedi. Aday olup olmayacağını neden açıklamıyor eleştirilerine de cevap veren Yıldırım, “Tüzükte her şey yazıyor. Açıp okusunlar. İster 2 Kasım’da adaylığımı açıklarım istersem 3 Kasım sabahı çıkarım ‘Ben aday oluyorum. Alın bu da yönetim listem’ diyerek kongreye adaylığımı sunarım. Kime ne? Tüzük buna müsait” şeklinde konuştu.
‘YILDIRIM SİSTEMİ DEĞİL’
Tüzükle ilgili çalışmaların da yapılması gerektiğinin altını çizen başkan, “Bu tüzükle hiçbir şey yapılamaz. Tüzük tadil kongresi yapacağız. Ben devam etsem de başkası da gelse bu yapılmalı” dedi. Aziz Yıldırım, kurumsallık ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Yönetimin değişmesi ihtimalinde bu çalışmaların devam edip etmeyeceği şeklindeki soruları yanıtlayan Yıldırım, “Bu sistem Aziz Yıldırım sistemi değil. Kongreden sonra kim gelirse gelsin bu çalışmalar devam edecek, etmeli. Tümbunlar Fenerbahçe için yapılıyor. Kurumsallık için 1 milyon Dolar yatırım yaptık” diye konuştu.
‘BENİM VİCDANIM KABUL ETMEZ’
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, diğer kulüpler gibi sermaye artırımına gitmeyi düşünüp düşünmediği konusunda da net konuştu. Bazı ekonomistlerin kendisini bu konuda bilgilendirdiğini ifade eden Yıldırım, “Bana da gelip anlatıyorlar. Diğer kulüpler gibi sermaye artırımına gitsek bugün kasamıza 3 milyar Lira girer. Ama ben bunu asla yapmam, yapamam. Benim vicdanım bunu kabul etmez” diyerek F.Bahçe’nin sermaye arttırımına gitmeyeceğini ifade etti.
‘YA O LAFLARI BEN ETSEYDİM?’
Aziz Yıldırım geçtiğimiz hafta Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan F.Bahçe-Trabzonspor maçında yaşanan olaylarla ilgili de konuştu. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarını kendisine hatırlattığımızda, “Aynı tarz sözleri ben sarf etseydim şimdi bütün medya beni topa tutuyordu. Hakkımda neler neler yazılıyordu!” diye konuştu.
htspor

Bir masal var yaşar, uzaklarda
Bu ömür yetmez ona kavuşmaya