Forumumuzun Jabber kanalı açılmıştır. Tıklayınız.


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows'a Android 6.0 Marshmallow Nasıl Kurulur?
Yorum Sayısı: 3,851
Konu Sayısı: 3,652
Üyelik Tarihi: Sep 2011
Rep Puanı: 6,050
Cinsiyet: Erkek
Meslek: İşletme
İşletim Sistemi: win7
Bilgisayarım: phılıps
İnternet Tarayıcı: Google Chrome
Nerden: Dünyadan
Takim: galatasaray
#1
windows-bilgisayara-android-6-0-marshmal...05x290.jpg
Birçok mobil oyunseverin özellikle takıntılı olduklarıClash of Clans vb. oyunlar için bilgisayardan oynamanın yöntemlerini arıyor. Genellikle BlueStarks'ı tercih eden kullanıcılar son dönemde Remix OS'i de deneyimlemeye başladı. Fakat bu iki yazılımın tam manasıyla stabil olmaması sebebiyle kullanıcılar sıkıntılar yaşayabilmekte. Peki ya direkt olarak Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. PC'nizde depolamanızdan bir bölüm açıp PC'nize yüklü bir Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. 6.0 Marshmallow kullanmaya ne dersiniz?

Eğer direkt olarak bilgisayarlarında bir işletim sistemi olarak Android'i kullanmanız için adım adım neler yapmanız gerektiğini anlatacağız. Biraz zorlu olan yöntemde adımları dikkatli ve doğru bir şekilde yaparsanız sorun olmayacaktır. Fakat olası sorunları da yorumlarda belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdi ise adım adım bilgisayarımıza Android 6.0 Marshmallow'u kurmaya başlayalım;
 
 1) Android x86 Kaynağını İndirin

1.png

Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. bağlantıya tıklayarak Android x86 kaynağını indirerek ilk adımımıza başlıyoruz.
 
 2) Bir 8GB Ya Da Daha Yüksek Depolama Alanına Sahip USB Belleğinizi Formatlayın

2.PNG

Burada formatlarken dikkat etmeniz gereken şey FAT32 biçiminde format atmanız olacak.
 
 3) UNetbootin'i İndirin

3.png

Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. bulunan adres üzerinden UNetbootin'i bilgisayarınıza indirin
 
 4) Windows'un Arama Kısmından "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir"i Bularak Çalıştırın

4.png

Arama kısmına genellikle "sabit disk" yazmanız bulması için yeterli oluyor. Eğer ingilizce kullanıyorsanız "Create and format hard drive partitions" olarak karşınıza çıkacak.
 
 5) Disk Yönetimi Aracından Yer Açın

5.png

Bunu yapmak için açılan"Disk Yönetimi" bölümünde yer açmak istediğiniz sabit disk adınıza sağ tıklayarak "Birimi Küçült" diyerek 64000 MB yani 64GB yer açın.
 
 6) GParted Dosyasını İndirin

6-1.png

Artık Android için 64GB depolama alanınız var ve şimdi sırada Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın. bağlantıdan GParted dosyasını bilgisayarınıza indirin.
 
 7) İndirdiğiniz UNetbootin'i Kullanma Zamanı

7-1.PNG

İndirip kurduğunuz UNetbootin'i açarak GParted üzeirnden indirdiğiniz "gparted-live-0.xx.x.x.i686.iso" adındaki iso dosyasını formatladığınız USB belleğinize yazın. Eğer bir uyarı çıkarsa "Yes" diyerek geçin.
 
 8) Bilgisayarınızın Boot Menüsüne geçiş yapın.

8-1.JPG

Bunun için önce bilgisayarınızı yeniden başlatıp ilk cihaz ya da anakart adı gözüktüğünde seri bir şekilde F12'ye basarak boot menüye gelebilirsiniz. Açılan menüde boot etmeniz gereken USB belleğinizi klavyenin yön tuşları ile seçerek boot işlemini başlatın.

8-2.JPG
 
 9) Ve Kurulum

9-1.JPG

Açılan ekranda GParted Live kısmını seçerek işleme devam edin. Bundan önce herhangi uyarılar çıkarsa evet diyerek geçebilirsiniz. Devamında GParted açıldığında Sırasıyla GParted > Devices > /dev/sdb seçeneklerini seçerek yeni menüde "unallocated" yazan bölüme sağ tıklayıp "New" seçeneğini işaretleyin.

9-2.JPG

Açılan ekranda "File system" kısmının "ext4" olduğundan emin olarak "+Add" diyerek devam edin. Ekran gittiğinde arkada kalan ekrandan "Apply" diyerek işleminizi onaylayın. Ardından USB belleğinizi çıkartıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

9-3.JPG
 
 10) Yeniden UNetbootin Kullanımı

10.PNG

Şimdi ise Android x86 dosyasını kuracağız bunun için bilgisayarınız açıldıktan sonra UNetbootin'i tekrar açarak bu sefer "android-x86-6.0-20151202.iso" dosyasını yeniden USB belleğinize yazdırın.
 
 11) Son Aşama

11-1.JPG

Artık son kurulum noktasına gelebiliriz. Yeniden "boot menü"ye bilgisayarınızı yeniden başlatarak gelin. Buradan tekrar"USB HDD" ya da "Generic USB Flash Drive" yazan seçeneğe tıklayın. Eğer sizde açılan listede UEFI hali varsa onu seçin.

11-2.JPG

Bir sonraki ekranda ise artık Android kurulum ekranını göreceksiniz. Bu açılan ekranda "nstallation Android-X86" diyerek kuruluma başlayın. Diğer ekranda ise "ext4" yazan bölümü seçmeyi unutmayın.

11-3.JPG

Burası önemli; ext4'ü seçtikten sonra "Do not format" yazan seçeneği seçmeniz kesinlikle gerekli. Eğer diğer seçeneklerden birini seçerseniz tüm işlemi hatta bilgisayarınızı mafedersiniz. İlk çıkan ekranda install etmek için soruyor. Bunda ext4'ü seçin. Ardından sda3 format için soru geliyor, bunda "Do not format" diyeceksiniz.

11-4.JPG

Do not format dedikten sonra gelen ekranda 3 kere YES diyerek 4. seçenekte format sorusu geldiğinde NO demeyi unutmayın. Burası da oldukça önemli. Format attırmamanız gerekiyor. Çıkan popupları dikkatli okuyun.

11-5.PNG

Ardından tekrar bir soru gelecek ve buna Yes diyerek kurulumu bekleyiniz. Birkaç dakika sürecek. SizeRun Android-x86 ve Reboot seçenekleri olan soru çıktığında ise USB belleğinizi çıkartarak Reboot diyip bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz.
 
 12) Android İşletim Sisteminizi Güle Güle Kullanın!

12-1.PNG

Artık işlem tamam, eğer adımları dikkatlice okuyup yerine getirdiyseniz sisteminizde artık bir de Android sürümü bulunuyor. Bilgisayarınızı her açılışta karşınıza 4 farklı seçenek çıkacak. Android olarak başlamak isterseniz ilk sıradaki Android-x86 olanını ve Windows'a geçmek isterseniz ise son sıradaki Windows'u seçerek hangi işletim sistemini kullanacaksanız onu seçebilirsiniz.

12-2.JPG

Artık Android işletim sisteminiz hazır! Güle güle kullanın!
webtekno.com
82688081_3749748_4241322423441.gif
Bir masal var yaşar, uzaklarda
Bu ömür yetmez ona kavuşmaya


b-491535-sdrhd.gif
Cevapla
Yorum Sayısı: 728
Konu Sayısı: 295
Üyelik Tarihi: May 2008
Rep Puanı: 111
Cinsiyet: Erkek
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Basic
Bilgisayarım: Samsung NP-R580 JS03TR
İnternet Tarayıcı: Opera
Takim: galatasaray
Ekran kartı: Nvidia GeForce
Bellek: 4 GB DDR3
İşlemci: Intel Core i3
#2
Oldukça zahmetli ve riskli bir iş. İşletim sitemi bunu kabul etmeyebilir.
Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm?
Ben senin için ölmeyi göze almışım.
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping